Talvirengasvaihtoehdot Euroopassa talven lähestyessä

talvirenkaat

Euroopassa on melko erilaiset talviolosuhteet riippuen siitä, missä asut, työskentelet tai ajaa normaalisti. Jos asut pohjoisosassa, sinulla on ehdottomasti oltava talvirenkaat talvikaudella, sama koskee Keski-Euroopan alueita kuten Alppien ympäristöä tai muilla talvialueilla. Kun taas etelässä rengasvaihtoehdot voivat olla hyvin erilaiset, koska siellä ei ole talvisäätä ja voit selviytyä pelkillä kesärenkailla koko vuoden ajan. Kun saavut alueille, joilla talvikaudella on vain satunnaista talvisäätä, ja sinusta tuntuu, että talvirenkaiden asentaminen on joka vuosi hieman turhaa, jokakelin renkaat voivat olla täydellinen vaihtoehto.

Voit hankkia jokakelin renkaat, jotka on hyväksytty talvikäyttöön ja joiden sivuseinällä on Alpine-symboli, jota vaativat useimmat maat, jotka tarvitsevat talvirenkaita talvikaudella. Ei enää riitä, että renkaassa on M + S-merkintä. Rengasvalmistaja voi lisätä M + S-merkinnän harkintansa mukaan, kun taas Alpine-merkintä, jota usein kutsutaan myös 3-vuoren lumihiutaleiden (3PMSF) -symboliksi, perustuu suorituskykytestien läpäisemiseen talviolosuhteissa.

Rengasvaihtoehto on tärkeää, jotta voit nauttia ongelmattomasta ja turvallisesta ajamisesta. Jos asut alueella, jolla on oikea talvi, sinun on parasta hankkia talvirenkaat, joihin vaihdat ennen talvisään saapumista ja vaihdat sitten kesärenkaisiin heti, kun talvisää päättyy. Tämä antaa sinulle parhaan suorituskyvyn ja turvallisuuden pito- ja talviajo-ominaisuuksien suhteen. Voit valita nastoitettujen tai kitkarenkaiden välillä, joista nastat pitävät paremmin jäisillä pinnoilla. Se ero voi tulla esiin nousemalla jyrkkää jäistä mäkeä ylös. Tietyt tiet edellyttävät, että autossasi on lumiketjut. Nastarenkaat eivät ole sallittuja kaikissa Euroopan maissa, joten niiden käyttö voi aiheuttaa ongelmia, jos matkustat maarajojen yli.

Jos asut alueella, jossa sinulla on vain satunnaista talvisäätä, mutta haluat varmistaa, että olet turvassa ajaessasi talviolosuhteissa, talvihyväksytty jokakelin rengas on luultavasti paras vaihtoehto sinulle. Näitä voidaan käyttää ympäri vuoden ajamiseen tai sitten vain talvirenkaina, ja sitten voit vaihtaa kesärenkaisiin kesän saapuessa. Tämä antaa sinulle optimaalisen suorituskyvyn kesällä ja silti antaa sinulle riittävän suojan talvella, jos sataa lunta. Tämä voi olla vaihtoehto, jos sinulla on korkean suorituskyvyn auto, jossa et halua rajoittaa mitään suorituskykyä kesällä, mutta haluat silti pystyä ajamaan sitä ympäri vuoden ja hyväksyt ettei autolla ole optimaalista suorituskykyä talviajon aikana

Lisätietoja parhaista talvirenkaista Euroopassa ajamiseen on osoitteessa www.nokianrenkaat.fi

Scroll to Top