Vanliga problem som kan uppstå på din bil

konditionstest

En bil kommer att ha en del problem under dess livstid. Ju mer du underhåller bilen och ser till att du utför den bilservice som bör utföras baserat på antal körda kilometer, samt annan service för andra viktiga delar, så kommer bilen att

hålla längre och ha färre problem. Vissa delar är viktigare än andra, men delar som är förknippade med motorn, med bromsarna och hjulen är väldigt viktiga. Om det rör sig om delar som är förknippade med motorn, så kan en felaktig bildel orsaka problem som kan skapa dyra motorproblem. Även hjulen, så kan en felaktig hjulinställning påverka däckslitage och ge sämre grepp.

Annan service utöver den vanliga bilservices, är bromsservice som ser till att dina bromsar är i bra skick och att du har bromsolja i systemet och bromsskivor och klossar som är i bra skick. Ett oljebyte ser till att kvaliteten på oljan är bra och att motorn är välsmord. En däckservice ser till att däcken är i bra skick, att de är balanserade och att slitaget är jämnt över dess profil, så att du inte har problem med hjulinställningen.

För att din bil ska kunna köra säkert måste din bil vara i bra skick samt att du behöver premiumdäck som är i bra skick. När du har den perfekta kombinationen av båda, så har du en bil som är säker att köra. Men för att uppnå detta hela tiden måste du se till att bilen och däcken är väl underhållna och underhålls regelbundet. Det gäller att rotera däcken mellan varje vinter och sommarsäsong och se till att du har rätt lufttryck.

Bilservice behövs när du känner att bilen inte fungerar optimalt, så det är inte bara tjänsten som dikteras av bilens servicemanual. När du hör något som låter konstigt eller något känns konstigt när du kör. Att ta bilen för ett konditionstest är alltid bra, eftersom de går igenom bilens kritiska funktioner och ser till att bromsarna; stötdämpare och dina däck är i gott skick. De ser också till att bilens trafikvärdighet är ok och att alla vätskor fylls på och att lamporna fungerar korrekt. Detta är ett bra sätt att snabbt kontrollera att små problem inte växer utan din vetskap. Att upptäcka problem tidigt tenderar att spara pengar eftersom små problem kan växa till större och dyrare problem.

Däckservice behövs några gånger per år, eftersom du måste byta däck mellan sommar- och vintersäsong och du måste se till att både dina sommar- och vinterdäck är i gott skick. När du behöver däckservice kör du bara till en däckstation och låt dem titta på däcken och ändra dem till vinterdäck. De kommer att se till att slitbanans mönsterdjup är tillräckligt, att däcken är balanserade och att däcktrycket är korrekt innan du kör. De kommer också att kunna lagra däcken så att de förvaras under perfekta lagringsförhållanden för att se till att gummit inte lider av snabbare åldrande. De lagrar dem också säkert och de väntar på dig när du behöver dem vid nästa tillfälle.

För mer information om bil- och däckservice, besök: https://vianor.se/

Scroll to Top