Varför vinterdäck är det bästa valet i områden med svåra vintrar

dubbfria däck

Om du bor i ett område med långa och svåra vintrar är det alltid bättre med vinterdäck i ditt fordon än att bara använda vintergodkända allvädersdäck. Detta beror på att du får bättre prestanda och säkerhet på dessa däck. De är optimerade för svåra förhållanden och du kan också välja mellan dubbade eller dubbfria däck för att uppnå bästa grepp och säkerhetsprofil. Vissa länder har dock förbjudit de dubbade versionerna, medan vissa bara begränsar tidsperioden när du kan använda dem. Det betyder att du måste vänta till det datumet före vintersäsongen innan du kan montera dem, och de måste tas bort före ett visst datum i slutet av vintern när vi redan har nått våren.

Innan den första snön kommer, vilket är lättare att spåra genom att göra ändringen när temperaturen börjar närma sig negativt territorium, eftersom vinterdäck överträffar sommardäck vid låga temperaturer. För dubbfria däcken har du inga datumbegränsningar och du kan montera dem under mitten av hösten när du närmar dig vintern. För besatt måste du vänta tills datumet för begränsningarna har gått, såvida inte vintervädret redan har kommit. När du har vinterdäck på ditt fordon är du redo för alla vinterväder. De dubbade däcken har bättre grepp på is och hårdpackad snö, medan de är lika bra på snö. Se till att du köper premiumdäck så att du får däck som har bäst förmåga att skapa grepp, kontroll och kort bromssträcka.

De dubbfria däcken är beroende av dess slitbanemönster och dess förmåga att införliva greppartiklar och funktioner som kan greppa is utan att använda metallpinnar. Behovet av premiumdäck blir mycket tydligt här. Innovationerna har gjort de dubbfria nästan lika bra på is som de dubbade däcken. Båda dessa alternativ är bättre än allvädersdäck, eftersom de endast har optimerats för vintersäsongen, så både däckmassan och slitbanemönstret syftar till att skapa grepp under vintern.

Om du bor i ett område med oförutsägbart väder under vintern, kan du bättre utrusta din bil med alvädersdäck. Anledningen till detta är att allvädersdäck är tillverkade för att hantera allt från torr asfalt till snö och is på vägen. I många länder i Europa kan vintrar komma utan mycket varning, vilket kan vara ganska farligt om bilarna inte är utrustade med ordentliga däck. I sådana områden skulle du ha det bättre med allvädersdäck som är godkända för vinterbruk. Vintergodkända allvädersdäck har klarat prestandatester på snö och is och är mycket bättre än däck som inte är godkända för vinter, men de är inte lika bra som de dedikerade däcken som allvädersdäck måste prestera i ett så brett utbud av klimat och förhållanden. Eftersom du inte växlar mellan däck måste du se till att däcken kontrolleras regelbundet, helst av en däckbutik, som också kan rotera däcken för att utjämna skillnader i slitage.

För mer information om vilka väderdäck du ska välja, besök: nokiantyres.se

Scroll to Top