Forbedre ytelsen til dekkene dine

dekkene

Dekkene er en viktig del av bilens samlede ytelse. Ved å sørge for at du holder dekkene dine i best mulig stand, vil du sikre at du ikke påvirker bilens ytelse negativt. Forbedringer du gjør med bildekkene dine vil påvirke ytelsen til bilen, så vel som den første kvaliteten på dekkene du kjøper. De beste måtene å forbedre ytelsen til dekkene dine er å begynne med premiumdekk som du deretter opprettholder i god stand.

Riktig dekkvalg er veldig viktig for din sikkerhet og for bilens ytelse. Du må forsikre deg om at du velger optimale dekk til kjøretøyet som har riktig hastighet og belastningsvurdering samt riktig dimensjon og som er egnet for dine kjøreforhold.

Dekktrykket er veldig viktig for ytelsen til dekkene, der det beste oppnås når det anbefalte dekktrykket brukes. Det optimale kontaktområdet mellom dekk og overflate, som oppnås med riktig trykk, vil gi best ytelse og sikkerhet. Kontroll av dekktrykket ditt bør være en vanlig oppgave og kan enkelt gjøres når du stopper på en bensinstasjon for å fylle bilen din. Dekktrykket vil variere med temperatur, så det er bra å sjekke også etter stor temperaturendring. Lavt dekktrykk er mer vanlig, noe som kan skade dekkens sidevegger og føre til at rullemotstanden øker. Høy rullemotstand øker varmeoppbyggingen og vil slite dekkene for tidlig. I tillegg fører den økte motstanden til at bilen bruker mer drivstoff. Begge deler er faktorer som kan legge til en hel del kostnader for det samlede budsjettet. Miljøet påvirkes også negativt av høyt karbondioksidutslipp.

Det hele bør imidlertid starte med at du kjøper et godt sett med premium dekk som har lav rullemotstand og gode generelle kjøreegenskaper. Premium dekk vil vare lenger og bruker mindre drivstoff. De vil også ha en bedre sikkerhetsprofil. De nøye designede slitebanemønstrene vil ha blitt utviklet for å vise gode egenskaper for den spesifikke bruken. Derfor er det viktig å kjøpe riktig dekk for den tiltenkte bruken. Dette kan avhenge av overflate, belastning, hastighet og værforhold.

For å oppnå den beste ytelsen fra bilen, må du forsikre deg om at du kjøper sommerdekk til sommerbruk, vinterdekk til vinterbruk og muligens et allværsdekk for hele året, hvis du bare vil ha ett sett dekk. Du vil ha bedre ytelse hvis du bytter dekk mellom sommer og vinter da dekkene er blitt bedre optimalisert for mer målrettet bruk. Dette kan imidlertid føre til at du på grunn av ustø vær eller raske værforandringer sitter igjen med feil dekk. Her er allværsdekk et utmerket valg for å sikre at du i det minste vil ha den minste sikkerhet som trengs, og at du alltid kan bruke bilen uansett værforhold.

For mer informasjon om premiumdekk, besøk: www.nokiantyres.no

Scroll to Top