Däckval för din SUV

225/65R17 vinterdäck

Det är viktigt att inse att en SUV måste behöva utrustas med rätt SUV-däck med rätt dimension. SUV-däck tenderar att vara bredare och högre med större fälgar. Mindre SUV kan ha 225/65R17 sommardäck och 225/65R17 vinterdäck, såvida du inte väljer 225/65R17 allvädersdäck. Oavsett vilket val du är, se till att du köper högkvalitativa däck för att säkerställa att du har bra och hållbara däck som kan ge dig riktig körsäkerhet.

Däck av hög kvalitet har också lägre rullmotstånd, vilket innebär lägre däckslitage och lägre bränsleförbrukning. Detta kan spara mycket pengar på lång sikt när du kör. Om din SUV är elektrisk eller hybrid måste du se till att däcken har angetts att de kan användas för dessa tyngre och högre vridmomentfordon, där slitage är högre. Det är viktigt att du roterar däcken tillräckligt ofta för att jämna ut skillnader i slitage mellan främre och bakre däck. Detta kommer att leda till längre däcklivslängd och fungerar för att du kan byta alla fyra däck samtidigt.

För vinterförhållanden, välj ett SUV-vinterdäck som är antingen dubbat eller dubbfria eller vintergodkända allvädersdäck. De kommer alla att fungera bra under alla vinterförhållanden. För is och hårdpackad snö är dock SUV-dubbdäcken ditt bästa val för att få bästa möjliga grepp. Dubbdäck är inte är tillåtna i alla länder, vilket kan orsaka problem när du reser över landsgränserna.

Se till att du byter till vinterdäck i god tid innan vintern anländer, det vill säga om du inte har allvädersdäck monterade. Kontrollera också däcktrycket för att säkerställa att du har rätt däcktryck, eftersom lågt däcktryck också kan leda till högre däckslitage och högre bränslekostnader.

För mer information om alla väderdäck, besök: www.nokiantyres.se

Scroll to Top