Älä anna hinnan määritellä rengasvalintaasi

talvirenkaita

Uusia autonrenkaita valittaessa on mielessä useita asioita. Hinta voi olla tekijä, mutta hinnan ei pitäisi olla ratkaiseva tai vähentää turvallisuutta. Kun olet seulonut eri rengasvaihtoehdot ja sinulla on vaihtoehtoja renkaille, jotka vastaavat tarpeitasi, hintaa voidaan käyttää ratkaisevana tekijänä kaikkien kriteerienne täyttävien renkaiden välillä. Sinun on aina löydettävä renkaat, jotka ovat turvalliset, luotettavat ja kestävät ja jotka täyttävät renkaallesi asetetut vaatimukset. Ensin on kuitenkin päätettävä, mitä tarvitset, sarja kesärenkaita tai talvirenkaita.

Halpojen renkaiden ostaminen voi usein olla kallista pitkällä tähtäimellä. Renkaat ovat tärkeä auton turvaominaisuus, joten sinun ei pitäisi vaarantaa turvallisuutta. Halvat renkaat voivat myös lisätä kustannuksia. Lisäkustannukset johtuvat halpojen renkaiden suuremmasta vierintävastuksesta. Tämä johtaa korkeampiin polttoainekustannuksiin jokaisella ajettavalla kilometrillä. Tämä lisää ajokustannuksia huomattavasti. Suurempi vierintävastus myös kuluttaa renkaita nopeammin, joten sinun on vaihdettava ne aikaisemmin kuin mitä tekisit premium-renkailla. Molemmat tekijät lisäävät rengaskustannuksia. Koska nämä molemmat lisäävät kustannuksia ja heikentävät turvallisuutta, on helppo olla yhtä mieltä siitä, että halpojen renkaiden ostaminen ei ole viisas päätös.

Kun ostat uusia renkaita, etenkin kesärenkaita, voi olla hyvä tarkistaa EU-rengasmerkintä, koska se antaa sinulle osoituksen siitä, kuinka hyvä rengas on joillakin tärkeillä tekijöillä. EU: n renkaiden merkinnät sisältävät turvallisuuden, polttoainetaloudellisuuden ja ajomukavuuden. Ne mitataan märällä otteella, joka osoittaa, kuinka nopeasti voit pysäyttää auton märällä maalla, ja sitten vierintävastus, joka osoittaa kuinka paljon polttoainetta kulutetaan renkaiden pyöriessä ja sitten mitataan renkaiden ulkoinen melutaso ajaessasi.

Talvirenkaiden osalta EU: n rengasmerkinnät eivät anna oikeita tietoja, koska testi suoritetaan väärissä lämpötiloissa. Talvirenkaiden osalta saat lisätietoja erilaisista rengastesteistä, jotka tehdään vuosittain uusille kesä- ja talvirenkaille. Täältä löydät renkaat, joilla on oikea mitta, joka sopii ajoneuvoosi ja vaikka sinulla olisi sähköauto tai hybridi. Rengaskokeet tulisi yhdistää kesärenkaiden EU-rengasmerkintöihin, ja ne voivat toimia itse valittaessa talvirenkaita.

Renkaita valittaessa sinun on varmistettava, että valitsemasi renkaat toimivat hyvin olosuhteissa, jotka asuinpaikassasi on. Jos ajat pääasiassa jäisillä teillä, nastarenkaat saattavat olla parempia, mutta nastattomat renkaat ovat melkein yhtä hyvät nykyään ja jos sinulla on lumisempia olosuhteita, ne ovat nastarenkaita vastaavia. Joten valinta niiden välillä tulee tehdä enemmän henkilökohtaisten mieltymystesi perusteella. Sinun tulisi myös varmistaa, että renkaat sopivat autoosi ja ajotyyliisi. Jos sinulla on urheiluauto, sinun on valittava renkaat, jotka kestävät suurempia nopeuksia. Jos sinulla on sähköauto, heidän on kyettävä käsittelemään suurempaa painoa ja suurempaa kulumista, ja jos sinulla on suurempi auto, sinun on valittava rengasmitat oikein.

Lisätietoja siitä, miksi ei osta halpoja renkaita, käy osoitteessa https://vianor.fi/

Scroll to Top