Ikke la prisen styre ditt valg av dekk

bildekk

Når du velger nye bildekk, er det en rekke ting du må huske på. Pris kan være en faktor, men pris skal ikke være avgjørende eller bidra til redusert sikkerhet. Når du har siktet gjennom de forskjellige dekkalternativene, og du har noen alternativer med dekk som kan dekke dine behov, kan prisen brukes som en avgjørende faktor mellom de som oppfyller alle kriteriene dine. Du må alltid finne dekk som er trygge og pålitelige og holdbare som passer til kravene du har til dekkene dine. Først må du imidlertid bestemme hva du trenger, et sett med sommerdekk eller vinterdekk.

Å kjøpe billige dekk kan ofte være dyrt i det lange løp. Siden dekk er en viktig sikkerhetsfunksjon i bilen, bør du ikke sette sikkerheten din i fare. Billige dekk kan også føre til økte kostnader. Ekstra kostnadene kommer fra den høyere rullemotstanden som billige dekk har. Dette fører til høyere drivstoffkostnader for hver kilometer du kjører. Dette vil øke kjørekostnadene dine betydelig. Den høyere rullemotstanden sliter også dekkene raskere, så du må erstatte dem tidligere enn du ville gjort med et sett med premium dekk. Begge disse faktorene vil øke dekkkostnadene dine. Siden begge disse fører til økte kostnader og lavere sikkerhet, er det lett å være enig i at det ikke er en klok beslutning å kjøpe billige dekk.

Når du kjøper nye dekk, spesielt sommerdekk, kan det være en god idé å sjekke EUs dekkmerke, da det vil gi deg en indikasjon på hvor gode dekkene er på noen av de viktige faktorene. EUs dekkmerking inkluderer sikkerhet, drivstoffeffektivitet og kjørekomfort. De måles med vått grep, som viser hvor raskt du kan stoppe en bil på vått grunn, deretter rullemotstanden, som indikerer hvor mye drivstoff som forbrukes når dekkene ruller og deretter det ytre støynivået fra dekkene når du kjører.

For vinterdekk gir ikke EU-dekkmerking en korrekt indikasjon ettersom testen utføres under gale temperaturforhold. For vinterdekk får du mer informasjon fra forskjellige dekkprøver som gjøres hvert år for de nye sommer- og vinterdekkene. Her kan du finne dekk som har riktig dimensjon som passer ditt kjøretøy, og selv om du har en elbil eller hybrid. Dekkprøver bør kombineres med EUs dekkmerking for sommerdekk og kan fungere selv når du velger vinterdekk.

Når du velger dekk, må du sørge for at dekkene du velger fungerer godt under de forhold som er rådende i området der du bor. Hvis du kjører mest på isete veier, kan piggdekk være å foretrekke, men piggfrie dekk er nesten like gode i dag, og hvis du har mer snødekte forhold, er de like. Så valget mellom dem blir mer basert på din personlige preferanse. Du bør også sørge for at dekkene passer til bilen din og din kjørestil. Hvis du har en sportsbil, må du velge dekk som takler de høyere hastighetene. Hvis du har en elbil, må de kunne takle høyere vekt og høyere slitasje, og hvis du har en større bil, må du velge riktig dimensjon på dekkene.

For mer informasjon om hvorfor ikke kjøpe billige dekk, besøk: https://vianor.no/

Scroll to Top